Waardeoverdracht analyse

u bevindt zich op de pagina: Diensten/Consultancy/voor Werkgevers/Waardeoverdracht analyse

 

Waardeoverdracht analyse

 

Werknemers die van werkgever veranderen hebben de mogelijkheid hun oude pensioenreserves over te hevelen naar de pensioenuitvoerder van de nieuwe werkgever.

 

In de praktijk blijken veel werknemers dit te doen, zonder zich voldoende te verdiepen in de gevolgen van deze waardeoverdracht.

In de beleving van werknemers is dit namelijk altijd gunstig omdat op deze wijze pensioenbreuk wordt voorkomen.

 

Het is inderdaad zo dat het circuit van wettelijke waardeoverdrachten indertijd opgenomen is in de wet om pensioenbreuk te kunnen voorkomen, maar inmiddels is dit grotendeels achterhaald door de andere pensioensystemen die hun opmars zijn begonnen en de overhand hebben genomen.

 

Het gaat vaak om grote belangen die niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Daarnaast kunnen werkgevers geconfronteerd worden met grote koopsommen die betaald moeten worden aan de pensioenuitvoerder indien een werknemer een waardeoverdracht laat uitvoeren.

 

Synerga Pensioengroep heeft zich er op toegelegd waardeoverdrachten zorgvuldig te begeleiden teneinde financieel ongunstige beslissingen voor werknemer en werkgever te voorkomen.

 

Neemt u gerust met één van onze consultants contact op indien u meer over dit onderwerp wil weten en op welke wijze wij uw organisatie kunnen ondersteunen.

 

 

Terug naar de vorige pagina