voor Ondernemingsraden

u bevindt zich op de pagina: Diensten/Consultancy/voor Ondernemingsraden

 

voor Ondernemingsraden

 

Bijstand door een extern deskundige

Wanneer een pensioenregeling aangepast wordt, dient een ondernemingsraad om advies of instemming gevraagd te worden.

In een dergelijke situatie kan de ondernemingsraad gebruik maken van de mogelijkheid zich bij te laten staan door een deskundige om een weloverwogen beslissing te nemen.

Deze deskundige kan een oordeel vellen over de voorgestelde wijziging en -bij vermindering van de kwaliteit van de regeling- de eventuele compensatie’s die aangeboden worden door de werkgever.

 

Samenwerking met de adviseur van de werkgever

Wanneer een dergelijk traject professioneel bewandeld wordt komt het niet zelden voor dat de deskundige van de ondernemingsraad in overleg treedt met de deskundige van de werkgever en dat zij samen tot de beste oplossing voor beide partijen komen.

Leden van de Synerga Pensioengroep kunnen deze rol uitstekend vervullen omdat wij ook veel ervaring hebben in advisering van werkgevers. Wij zullen deze rol altijd op een constructieve wijze bekleden: uiteindelijk dienen werkgever en werknemer samen een financieel gezonde toekomst met elkaar tegemoet te gaan.

 

Wordt er een pensioenregeling aangeboden, veranderd of verlengd bij de bestaande pensioenuitvoerder, neemt u dan gerust eens contact met één van onze consultants op.

 

Terug naar de vorige pagina