Pensioentrainingen tbv functionarissen

u bevindt zich op de pagina: Diensten/Consultancy/voor Werkgevers/Pensioentrainingen tbv functionarissen

 

Pensioentrainingen tbv functionarissen

Bepaalde functionarissen binnen uw bedrijf zijn intern belast met de personeelsregelingen, waaronder de pensioenregeling. Vaak zijn zij het eerste aanspreekpunt als een werknemer vragen heeft.

 

De praktijk en de risico’s

Niet zelden worden er pensioeninhoudelijke vragen gesteld waar de functionaris, met alle goede bedoelingen, een antwoord op geeft. Op dat moment kan een risico ontstaan. Uw functionaris is namelijk geen pensioendeskundige en kan met de uitspraak die gedaan wordt “gewekt vertrouwen” bewerkstelligen bij de werknemer die de vraag stelde. Dit kan grote juridische gevolgen hebben voor uw onderneming. Bovendien leidt foutieve informatie tot werknemer ontevredenheid.

De training

De Pensioentraining ten behoeve van functionarissen is bedoeld voor werknemers op afdeling P&O, HRM en salarisadministraties. Ook voor het management kan deze training zeer nuttig zijn. Niet alleen worden functionarissen bijgeschoold op pensioenjuridisch en financieel vlak, ook vele praktijkcasussen worden behandeld die zich voordoen in de communicatie met deelnemers aan regelingen. Zo leert men makkelijker omgaan met diverse vragen waar men mee geconfronteerd wordt in de praktijk.

Trainingen worden zowel “in-company” georganiseerd als extern waarbij ook functionarissen van andere bedrijven deelnemen.

 

Informatie

Neem vrijblijvend contact op met een consultant van de Synerga Pensioengroep om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

Terug naar de vorige pagina